Crostini met appel, brie en tijm

  • 8 stuks
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 sneetjes ciabatta
  • 8 plakjes brie (½ cm dik)
  • 1 appel (Gala), in dunne plakjes
  • olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
  • honing, voor het besprenkelen
  • 4 takjes verse tijm, zonder dikke houtige stengels

Bereiden

Verhit de oven tot 180 °C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

Leg de ciabattasneetjes op de bakplaat en leg de brieplakjes en een paar appelplakjes erop. Besprenkel ze met een beetje olijfolie. Zet ze in de oven tot de kaas is gesmolten en het brood is geroosterd.

Haal de crostini uit de oven en besprenkel ze met de honing, leg er wat tijmtakjes op, bestrooi ze met zout en peper en zet ze heet op tafel.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Crostini met appel, brie en tijm' is afkomstig uit het kookboek...

Het love & lemons kookboek

Jeanine Donofrio

Nee, de recepten zijn niet allemaal met citroen - zoals de titel doet vermoeden. Deze titel is afkomstig van het gelijknamige, prijswinnende blog van de auteur Jeanine... lees verder

© Unieboek Spectrum

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Crostini recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!