Crostini met peer, pecorino en doperwten
- 6 personen
- 10 min
- waardering 7,8
- Hapje
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 Italiaanse sfilatino of dun Frans stokbrood, in dunne sneetjes
- olijfolie voor het insmeren en besprenkelen
- 250 g gedopte verse of diepvries doperwten
- versgeraspte nootmuskaat
- paar druppels balsamicoazijn of sherryazijn
- 1 kleine, rijpe peer, in blokjes
- 125 g jonge pecorino of Parmezaanse kaas, in blokjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C. Besmeer beide kanten van de sneetjes brood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet ze ca. 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Blancheer intussen de doperwten 3 minuten (verse) of 2 minuten (diepvries) in kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan. Laat ze goed uitlekken. Pureer ze met wat olijfolie in een keukenmachine of blender. Breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.
Schep een paar druppels balsamico- of sherryazijn door de blokjes peer en schep dan de blokjes kaas erdoor. Besmeer de crostini met wat doperwtenpuree en schep er een lepel peer-kaasmengsel op. Serveer direct.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Opmerking
Deze crostini zijn een prachtige combinatie van frisse lentesmaken en kleuren. Een puree van doperwten vormt een zoet, aromatische basis voor de zoute, pittige pecorino (Parmezaanse kaas is er ook voor geschikt) en de fruitige peren die met een scheutje balsamicoazijn zijn omgeschept. Een heerlijk begin van een licht diner.
Kookboek
Het recept 'Crostini met peer, pecorino en doperwten' is afkomstig uit het kookboek...
Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks
Maxine Clark
In 'Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks' presenteert Maxine Clark een selectie van haar favoriete bruschette... lees verder
© Uitgeverij Becht