Banh mi sandwich
bereiden
Ingrediënten
- voor het draadjesvlees
- 2 kg varkensschouder
- 2 eetlepels knoflookpasta
- 1 eetlepel Chinees vijfkruidenpoeder
- olijfolie
- voor de saus
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
- 250 ml tomatenketchup
- 125 ml hoisinsaus
- 125 ml Shaoxing-rijstwijn
- voor de banh mi
- 8 Vietnamese baguettes (of pistoletjes)
- 1 avocado, gehalveerd, pit verwijderd
- 2 grote tomaten, in dunne plakken
- 2 kleine komkommers, in de lengte in dunne plakken
- 1 rode ui, in halve dunne plakken
- 1 grote wortel, julienne gesneden
- paar stengels lente-ui, onderkant bijgesneden
- 1 grote rode peper, in dunne ringetjes
- paar takjes koriander
Bereiden
Verwarm voor het draadjesvlees de oven voor op 200 °C.
Leg het varkensvlees in een braadslee. Smeer het in met 2 eetlepels zout, de knoflookpasta en het vijfkruidenpoeder. Bedruppel royaal met olijfolie en wrijf die in het vlees. Dek het vlees af met twee lagen aluminiumfolie. Vouw het folie om de rand van de braadslee en zorg ervoor dat er nergens lucht doorheen kan. Bak 4 uur. Haal uit de oven en laat 30 minuten rusten. Trek het vlees voorzichtig in draadjes uit elkaar met behulp van twee vorken. Het moet zacht zijn en makkelijk uit elkaar vallen. Doe het draadjesvlees in een grote kom.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Breng aan de kook en haal van de warmtebron. Voeg de hete saus toe aan het vlees en meng goed.
Snij om de banh mi te maken ieder pistoletje in de lengte door. Beleg de onderste helft met avocado. Leg daarop de tomaat, komkommer en ui, dan de wortel, lente-ui, rode peper en koriander. Voeg een dikke laag van het draadjesvlees toe. Leg de bovenste helft van het broodje erop.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Banh mi sandwich' is afkomstig uit het kookboek...
Tasty Express
Sneh Roy
'Tasty Express' nodigt je uit om meer dan 100 spannende recepten te proeven van de populaire blogger Sneh Roy van het bekroonde blog Cook Republic... lees verder
© Aerial Media Company