Engelse kipsandwich
bereiden
Bevat per portie
424 kcal
26 g eiwit
21 g vet
33 g koolhydraten
Ingrediënten
- ½ eetlepel olie
- 150 g kipfilet, in dunne plakjes
- ½ eetlepel tandoorikruiden
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- ¼ rode paprika, in stukjes
- 4 grote sneden maïsvloerbrood
- 4 blaadjes lollo verte
Bereiden
Verhit de olie in een wok en bak de plakjes kip met de tandoorikruiden al omscheppend in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en schep er dan 2 eetlepels Griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise door. Schep ook de uiringetjes en de paprika erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer de rest van de yoghurt en mayonaise door elkaar en bestrijk de sneetjes brood ermee. Leg op elk sneetje brood een blaadje sla. Schep de tandoori-kipsalade op 2 sneetjes en leg de andere sneetjes met de sla naar beneden erop. Leg elke sandwich op een bordje.
Het recept 'Engelse kipsandwich' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood