Londen sandwich
bereiden
Ingrediënten
- 4 roggezuurdesemflatbreads
- mayonaise
- 12 blaadjes bladsla
- 400-500 g corned beef, in dunne plakken
- 2 eetlepels ciderazijnmosterd (of gebruik een grove mosterd en voeg een beetje appelciderazijn toe)
- 6 eetlepels gebakken uitjes
- 24 plakjes augurk, zuur of zoetzuur
Bereiden
Snijd de broodjes doormidden en besmeer de bovenste en onderste helft rijkelijk met mayonaise.
Leg de sla op de onderste helft met daarbovenop de corned beef. Verdeel het vlees gelijkmatig over het broodje en strooi er zout en peper over.
Smeer mosterd op de bovenste helft en leg er de gebakken uitjes en augurk op. Leg de beide helften van de broodjes op elkaar.
Opmerking
In 2009 vertelde Jon Bergqvist, een vriend en toenmalige collega, over een sandwich corned beef met zure augurk en mosterd die hij op Borough Market in Londen had gegeten. Dat inspireerde mij om broodjes naar steden te vernoemen - als een manier om naar een ander deel van de wereld te reizen en nieuwe smaken te ervaren, zonder je eigen stad te verlaten.
Kookboek
Het recept 'Londen sandwich' is afkomstig uit het kookboek...
Sandwiches
Daniel Lindeberg
Écht goede en lekkere sandwiches maken? Daniel Lindeberg vertelt je in 'Sandwiches' hoe je dit doet. Met meer dan 30 recepten, geïnspireerd op zijn diverse reizen en ervaring in bakkerijen, stel je de lekkerste broodjes samen voor de lunch
... lees verder © Good Cook