Sandwich van focaccia met tonijnsalade
bereiden
Bevat per portie
640 kcal
Ingrediënten
- 1 (voorgebakken) focaccia
- ½ courgette
- ½ eetlepel citroensap
- 1-2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 blikje tonijn op olie (à 185 g), uitgelekt en in stukjes
- 1 tomaat, zonder zaadjes en in kleine blokjes
- ½ teentje knoflook, geperst
- 75 g Griekse yoghurt
- 40 g rucola
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
Bereiden
Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de helft van de courgette in kleine blokjes en de andere helft in dunne plakjes. Klop in een kom het citroensap met de olijfolie tot een dressing en schep de tonijn, tomaat en courgetteblokjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Pers de knoflook uit boven de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de focaccia in twee stukken en snijd ze overlangs door. Bestrijk de snijvlakken royaal met de yoghurt en verdeel de plakjes courgette en driekwart van de rucola erover. Schep de tonijnsalade erop en verdeel hierover de uiringen en de rest van de rucola. Leg de bovenkanten van de focaccia er met de yoghurtkant naar beneden op.
Variatietip
Deze salade is ook heerlijk op crostini bij de borrel of op bruschette van dikke sneden vloerbrood bij de lunch.
Kookboek
Het recept 'Sandwich van focaccia met tonijnsalade' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis