Sandwich osseworst met olijventapenade en rucola
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 8 sneden vers witbrood, ca. 2½ cm dik
- 10 trostomaatjes, in partjes
- rucola
- 2 eetlepels kappertjes
- olijfolie
- osseworst
- voor de olijventappenade
- 100 g groene olijven zonder pit
- 100 g zwarte olijven zonder pit
- 20 g kappertjes
- 40 g sjalotjes
- 1½ teentje knoflook
- 10 g ansjovisfilet
- 50 g gedroogde tomaat
- 50 ml olie van de gedroogde tomaten
Voorbereiden
Voor het beste resultaat moet je de tapenade een dag van tevoren maken. Hak daarvoor de olijven, kappertjes en sjalotjes fijn. Maal de knoflook, de ansjovis en de gedroogde tomaat helemaal fijn. Voeg het olijvenmengsel en oliemengsel bij elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
Bereiden
Besmeer de sneden witbrood met de zelfgemaakte tapenade. Meng de partjes tomaat met de rucola. Doe ook de kappertjes erbij. Sprenkel wat olie over de sla. Snijd de osseworst en doe deze op 4 van de sneden witbrood. Verdeel ook de salade over de 4 sneden. Leg de andere 4 sneden witbrood erop. Snijd de sandwich in vieren en doe door elk kwart een prikker met een olijf.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Kookboek
Het recept 'Sandwich osseworst met olijventapenade en rucola' is afkomstig uit het kookboek...
Raapsteeltje
Simone Kroon & Sándor Schiferli
Koken met eerlijke, gezonde en authentieke ingrediënten: 'Raapsteeltje' laat zien waar je de producten vindt en hoe je ze kunt bereiden. Voor elk product worden... lees verder
© Uitgeverij Terra