Sandwiches met ei, waterkers en bieslook
bereiden
wachten
Ingrediënten
- ½ bosje waterkers
- 3 eieren
- 4 eetlepels mayonaise
- 6 sneetjes volkoren casinobrood
- 1 klein bosje bieslook, gesnipperd
Bereiden
Verwijder grove steeltjes van de waterkers. Was de rest van de waterkers goed, dep droog en hak grof.
Doe de eieren in kokend water en kook ze in ca. 10 minuten hard. Giet de eieren af en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en hak ze grof met een mes.
Meng het gehakte ei met de waterkers en mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Maak 3 sandwiches met het brood en beleg. Wikkel de sandwiches in plasticfolie en leg ze 30 minuten in het vriesvak.
Snijd er met een kartelmes de korsten af. Snijd elke sandwich dan in 4 driehoekjes.
Doe het gesnipperde bieslook in een schaal en doop elke aangesneden kant van de driehoekjes sandwich in het bieslook.
Extra benodigd
Plasticfolie
Tips
Dit soort sandwich wordt in Groot-Brittannië ’s middags bij de thee geserveerd. Je kunt als je wilt de hardgekookte eieren vervangen door tonijn op water in blik. Gebruik liefst een elektrisch mes om je sandwiches in driehoekjes te snijden, omdat ze anders rafelig kunnen worden.
Kookboek
Het recept 'Sandwiches met ei, waterkers en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse hapjes & heerlijke snacks
Noëmie André
Maak een keus uit de hapjes in dit boek en maak een heerlijk hapjesfeest waar iedereen ontspannen van kan genieten. De hapjes zijn makkelijk en snel te maken... lees verder
© Good Cook