
Wentelteefjes met amandelschaafsel
- 6 stuks
- 30 min
- waardering 8,5
- Ontbijt
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 (oude) brioche
- 30 g amandelschaafsel
- 2 eieren (op kamertemperatuur)
- 100 ml volle melk
- 100 ml slagroom
- 50 g rietsuiker
- 20 g ahornsiroop
- rasp van 1 biologische limoen
- rasp van 1 biologische sinaasappel
- 70 g boter (op kamertemperatuur), in blokjes van 1 cm
- toppings
- ahornsiroop
- poedersuiker
Bereiden
Snijd de brioche in plakken van 2 cm dik.
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan tot het goudbruin is en zet opzij.
Meng de eieren, melk, slagroom, suiker en ahornsiroop in een kom met een vork, garde of een staafmixer. Voeg dan de limoen- en sinaasappelrasp toe.
Dompel de sneetjes brioche voorzichtig in het mengsel zodat ze goed bedekt zijn.
Smelt een derde van de boter in een hete koekenpan en bak twee sneetjes aan beide kanten goudbruin. Herhaal het proces tot alle sneetjes zijn gebakken.
Serveer warm met ahornsiroop, amandelschaafsel en poedersuiker.
Tip
Hoewel elk brood werkt voor dit recept van wentelteefjes, tilt brioche het echt naar een hoger niveau met zijn rijke, boterige smaak.
Opmerking
Dit recept is perfect voor het opmaken van overgebleven brioche die een beetje oud is geworden. Wentelteefjes, in het Frans 'Pain perdu' (verloren brood), worden van oudsher gemaakt om oud brood te redden van de vuilnisbak. Op deze manier gooi je geen eten weg en kun je toch nog van je brioche genieten voor het ontbijt!
Kookboek
Het recept 'Wentelteefjes met amandelschaafsel' is afkomstig uit het kookboek...

Ma petite pâtisserie
Audrey Krief
'Ma petite pâtisserie' is het eerste boek van Audrey Krief, de Parisienne die 10 jaar geleden in Amsterdam neerstreek om een echte Franse patisserie te starten: My Little Patisserie. In 'Ma petite pâtisserie' maak je kennis met al het lekkers... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: Danique van Kesteren