Wentelteefjes met banaan, chocopasta en pistachenootjes
bereiden
Ingrediënten
- 4 dikke sneetjes oudbakken witbrood
- chocoladehazelnootpasta of 150 g pure-chocoladedruppels
- 2 bananen, in dunne plakjes
- 4 eieren
- 4 eetlepels suiker
- 4 eetlepels volle melk
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 flinke klont ongezouten boter, voor het bakken
- 1 handvol pistachenootjes, grof gehakt
- poedersuiker, voor het bestuiven
Bereiden
Besmeer 2 van de sneetjes brood met een dikke, smeuïge laag chocopasta of leg er een bergje chocoladedruppels op. Leg daar een laag bananenplakjes op en leg er tot slot nog een snee brood op.
Kluts de eieren samen met de suiker, melk, kaneel en het vanille-extract in een kom. Leg de wentelteefjes in het eimengsel en laat ze het 2 minuten per kant opzuigen.
Smelt de boter in een pan op matig tot laag vuur en bak de wentelteefjes aan beide kanten tot ze goudbruin en gezwollen zijn. Serveer ze bestrooid met wat pistachenootjes en een beetje poedersuiker, als je echt niet anders kunt. Eet ze meteen.
Tip
Je kunt wentelteefjes het best maken met een beetje oudbakken brood, want dat valt niet uit elkaar als je het met het ei bevochtigt. Bak de wentelteefjes op laag vuur zodat ze door en door warm worden en de chocolade echt goed smelt.
Opmerking
'Als ik in een decadente bui ben, gebruik ik een handvol pure-chocoladedruppels (mijn lievelingsdruppels zijn die van Valrhona) voor elk wentelteefje in plaats van de chocopasta. Bij het verwarmen smelten de druppels en gaan ze lekker druipen.' - Ravinder Bhogal
Kookboek
Het recept 'Wentelteefjes met banaan, chocopasta en pistachenootjes' is afkomstig uit het kookboek...
Spatels & Stiletto's
Ravinder Bhogal
Of je nu een diva, dondersteen of carrièretijger bent, 'Spatels & Stiletto's' is je nieuwe beste vriendin in de keuken. In dit stijlvolle boek vind je ruim 160... lees verder
© Inmerc