Wentelteefjes van paasbrood met appel-basilicumsalsa
bereiden
Bevat per portie
415 kcal
11 g eiwit
15 g vet
58 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 appels, in stukjes
- sap van 1 sinaasappel
- 2 eetlepels gemberjam
- 2 eetlepels verse basilicum, in dunne reepjes
- 2 eieren
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
- 300 ml melk
- 4 sneetjes paasbrood
- 50 g boter
- poedersuiker
Bereiden
Breng de stukjes appel in een pan met het sinaasappelsap en de gemberjam aan de kook. Kook de appel in 8-10 minuten tot een compote. Laat de compote afkoelen en schep het basilicum erdoor.
Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom of kaneel tot een romig mengsel en klop de melk erdoor. Haal de sneetjes paasbrood door dit mengsel. Leg ze in een diep bord en schenk de rest van het eimengsel erover. Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 4 sneetjes in ca. 4 minuten goudbruin en krokant.
Leg de wentelteefjes op vier borden. Bestuif ze met poedersuiker en schep de appelsalsa ernaast.
Het recept 'Wentelteefjes van paasbrood met appel-basilicumsalsa' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood