Wentelteefjes met saus van verse bessen van Bill Granger
bereiden
Ingrediënten
- 250 g frambozen of gemengde zomervruchten
- 60 g fijne basterdsuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eieren
- 185 ml melk
- 8 dikke sneden brioche of panettone
- 30 g ongezouten boter
Bereiden
Doe de helft van de bessen samen met de suiker en het citroensap in een blender. Pureer tot een gladde massa, giet in een kom, voeg de overgebleven bessen toe en roer door elkaar.
Klop met een garde eieren en melk in een kom door elkaar. Leg het brood in een ondiepe schaal en giet het melkmengsel eroverheen. Laat de melk goed intrekken en draai het brood om zodat ook de andere kant de melk opneemt. Panettone moet iets langer weken omdat het droger is.
Verhit op een matig tot heet vuur een koekenpan die niet aanbakt en smelt de helft van de boter. Doe vier sneden brood in de pan en bak deze ongeveer 1 minuut tot ze goudbruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant bruin. Doe hetzelfde met de rest van het brood.
Serveer de wentelteefjes onmiddellijk met de bessensaus en wat poedersuiker.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Wentelteefjes met saus van verse bessen van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
De (perfecte) man in de keuken
Bill Granger
'De (perfecte) man in de keuken' bevat de beste recepten van de bekende Australische tv-kok Bill Granger. Het boek telt meer dan 130 smakelijke gerechten die
... lees verder © Uitgeverij Terra