Kambing pedas masak jeroek limo
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 g lamshaas, in dunne plakken van ½ cm dik
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 cm verse gember, fijngesneden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 stengels sereh (citroengras), in stukken
- 4 blaadjes jeroek poeroet (citroenblad)
- 2 jeroek limo (Indische limoen), zonder pitjes, gehalveerd
- 2 rode pepers, fijngesneden
- 1 eetepel sambal oelek
- suiker
- 1 theelepel kippenbouillonpoeder
Bereiden
Wrijf de plakjes lamshaas in met zout en peper.
Bak de gesnipperde uien, de geperste knoflook en de gember in de wok met olie. Voeg de sereh, de blaadjes jeroek poeroet en de gehalveerde jeroek limo toe, voeg daarna de rode pepers en de sambal oelek toe.
Doe het vlees in de pan en bak het in 5-10 minuten gaar. Voeg 1 theelepel kippenbouillonpoeder en zout, peper en suiker naar smaak toe. Serveer direct met witte rijst.
Variatietip
Je kunt op het laatst nog peultjes of haricots verts aan dit gerecht toevoegen.
Persoonlijke noot
'Een makkelijk te bereiden maaltijd, lekker fris voor in de hete zomer.' - Agus Hermawan
Het recept 'Kambing pedas masak jeroek limo' wordt je aangeboden door chef Agus Hermawan van Restaurant Blauw. Beeld: Singkham | Shutterstock.com