Kambing pedas masak jeroek limo

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g lamshaas, in dunne plakken van ½ cm dik
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 cm verse gember, fijngesneden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 stengels sereh (citroengras), in stukken
  • 4 blaadjes jeroek poeroet (citroenblad)
  • 2 jeroek limo (Indische limoen), zonder pitjes, gehalveerd
  • 2 rode pepers, fijngesneden
  • 1 eetepel sambal oelek
  • suiker
  • 1 theelepel kippenbouillonpoeder

Bereiden

Wrijf de plakjes lamshaas in met zout en peper.

Bak de gesnipperde uien, de geperste knoflook en de gember in de wok met olie. Voeg de sereh, de blaadjes jeroek poeroet en de gehalveerde jeroek limo toe, voeg daarna de rode pepers en de sambal oelek toe.

Doe het vlees in de pan en bak het in 5-10 minuten gaar. Voeg 1 theelepel kippenbouillonpoeder en zout, peper en suiker naar smaak toe. Serveer direct met witte rijst.

Variatietip

Je kunt op het laatst nog peultjes of haricots verts aan dit gerecht toevoegen.

Persoonlijke noot

'Een makkelijk te bereiden maaltijd, lekker fris voor in de hete zomer.' - Agus Hermawan

Bron

Het recept 'Kambing pedas masak jeroek limo' wordt je aangeboden door chef Agus Hermawan van Restaurant Blauw. Beeld: Singkham | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Chefkok recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!