Spaghetti met bejaarde Reypenaer en paling van Jonnie Boer
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 500 g spaghetti
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- flinke scheut Prosecco
- 2 jonge preien, in ringetjes
- 250 g gerookte IJsselmeerpaling, in stukjes
- 1 bos platte peterselie, fijngehakt
- 4 grote rijpe tomaten, in blokjes
- Reypenaer kaas, geraspt
- 2 limoenen, in partjes
Bereiden
Kook de spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot hij net niet gaar is. Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud, laat goed uitlekken.
Fruit de knoflook en de sjalotjes zonder te kleuren in wat olijfolie. Voeg de spaghetti toe en blus met een goede scheut Prosecco. Laat even met het deksel op de pan warm worden.
Voeg op het laatst de prei, de paling, de peterselie en de tomaat toe. Schep de spaghetti goed om en serveer in een schaal met de geraspte Reypenaer en partjes limoen.
Persoonlijke noot
'Dit is de eerste maaltijd die ik voor mijn vrouw Thérèse heb gemaakt. Ik heb er goede herinneringen aan, vandaar dat dit mijn favoriete maaltijd is geworden!' - Jonnie Boer
Bron
Het recept 'Spaghetti met bejaarde Reypenaer en paling van Jonnie Boer' wordt je aangeboden door chef Jonnie Boer van restaurant de Librije. Beeld: CKP1001 | Shutterstock.com