Snelle spaghetti bolognese
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1½ ui, gesnipperd
- 400 g gezeefde tomaten uit blik
- 1 theelepel tomatenpuree
- 3 druppels citroensap
- 2 theelepels suiker
- 2 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepgevroren)
- 2 druppels Spaanse pepersaus of Tabasco
- 500 g rundergehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 snee witbrood, geroosterd en verkruimeld
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 300 g spaghetti
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit 2 gehakte teentjes knoflook en 1 gesnipperde ui gedurende 3 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, de tomatenpuree, het citroensap, de suiker, het basilicum en de Spaanse pepersaus of Tabasco toe. Voeg een beetje zout en peper toe. Laat 10 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op gasstand 7 / 210 °C.
Meng het gehakt met de rest van de knoflook en ui, het ei, de Parmezaanse kaas, het broodkruim, de peterselie en zout en peper. Rol er bolletjes van ter grootte van een walnoot en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met 1 eetlepel olie en zet 5-10 minuten in de oven.
Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en wentel ze er in rond.
Kook de spaghetti al dente en dien op met de gehaktballetjessaus.
Tip
Als je een restje rode wijn hebt, roer dan 2 eetlepels door de saus.
Kookboek
Het recept 'Snelle spaghetti bolognese' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta en risotto
diverse auteurs
'Pasta en risotto' is een boek dat je uitnodigt om op reis te gaan. Neem een duik in de smaken van Italië, waar farfalle, linguine, fusilli en rijst vergezeld gaan van de... lees verder
© Uitgeverij Terra