Spaghetti met knoflook, olie en Spaanse peper
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 200 ml extra vergine olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
- royale handvol bladpeterselie, fijngesneden
Bereiden
Kook de spaghetti al dente in ruim kokend water met wat zout.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan met een dikke bodem op laag vuur en fruit de knoflook 1-2 minuten, roerend met een houten lepel om de geur door de olie te verspreiden. Voeg 2 eetlepels van het pastakookwater toe aan de pan en dan de Spaanse peper en de peterselie. Breng op smaak met zout en bak alles nog 3 minuten, nu en dan roerend.
Giet de spaghetti snel af zodra hij klaar is, zodat hij wat vochtig blijft en voeg de saus toe. Schep voorzichtig om, laat de pan ongeveer 1 minuut op laag vuur staan en serveer de pasta dan op voorverwarmde borden.
Tips
De saus is snel te bereiden en kan worden gemaakt in de tijd die het kost de pasta te koken. Spaanse peper is niet essentieel, dus als u geen Spaanse peper hebt, gebruik dan zwarte peper. U kunt ook olijven, kappertjes en ansjovis toevoegen. Als u geen al te grote knoflookfan bent, geef de olie dan een subtiele knoflooksmaak door de teentjes knoflook heel te laten en ze in de olie te fruiten, tot ze beginnen te kleuren. Gooi ze dan weg. U kunt de peterselie vervangen door basilicum, of gebruik wat van beide.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti met knoflook, olie en Spaanse peper' is afkomstig uit het kookboek...
The art of pasta
Lucio Galletto & David Dale
Met dit pastaboek maakt u zelf de lekkerste pasta en de perfecte cannelloni. Bereid een klassieke Bolognesesaus of een overheerlijke pesto of waag u aan een tot... lees verder
© Kosmos Uitgevers