Kastanjesoep met spek en aardpeer
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 100 g gerookt spek, in dunne reepjes
- 100 g geroosterde en gepelde tamme kastanjes, grof gehakt
- boter
- 200 g aardpeer (topinamboer), in plakjes
- 1 liter varkensbouillon
- peterselie, fijngehakt
- broodcroutons
Bereiden
Fruit de ui, knoflook, spekreepjes en kastanjes aan in een pan met wat boter.
Voeg de plakjes aardpeer toe. Laat alles 15 minuten stoven en doe dan de (gezeefde) bouillon erbij. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in vier voorverwarmde diepe borden en garneer met de peterselie en broodcroutons.
Variatietip
Minder snel klaar, maar wel lekkerder: gebruik in plaats van kant-en-klare varkensbouillon een zelfgemaakte bouillon. Trek een donkere bouillon van geroosterde varkensbotten of -ribbetjes met een bouquet garni en witte wijn. Laat de bouillon tenminste 2 uur opstaan.
Het recept 'Kastanjesoep met spek en aardpeer' wordt je aangeboden door chef Adriaan van Raab van Canstein van restaurant Le Hollandais. Beeld: Marco Mayer | Shutterstock.com