Kastanjesoep met spek en aardpeer

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 g gerookt spek, in dunne reepjes
  • 100 g geroosterde en gepelde tamme kastanjes, grof gehakt
  • boter
  • 200 g aardpeer (topinamboer), in plakjes
  • 1 liter varkensbouillon
  • peterselie, fijngehakt
  • broodcroutons

Bereiden

Fruit de ui, knoflook, spekreepjes en kastanjes aan in een pan met wat boter.

Voeg de plakjes aardpeer toe. Laat alles 15 minuten stoven en doe dan de (gezeefde) bouillon erbij. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de soep in vier voorverwarmde diepe borden en garneer met de peterselie en broodcroutons.

Variatietip

Minder snel klaar, maar wel lekkerder: gebruik in plaats van kant-en-klare varkensbouillon een zelfgemaakte bouillon. Trek een donkere bouillon van geroosterde varkensbotten of -ribbetjes met een bouquet garni en witte wijn. Laat de bouillon tenminste 2 uur opstaan.

Bron

Het recept 'Kastanjesoep met spek en aardpeer' wordt je aangeboden door chef Adriaan van Raab van Canstein van restaurant Le Hollandais. Beeld: Marco Mayer | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Chefkok recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!