Oedang kukus pete kelapa (gestoomde garnalen)
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 sjalotjes, gesnipperd
- 200 g petehbonen, gesnipperd
- 150 g geraspte kokos
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel kippenbouillonpoeder
- 1½ theelepel suiker
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eieren
- 2 theelepels maïzena
- 12 garnalen (maat 13-15), gepeld
- bananenblad
Bereiden
Meng de sjalotjes met de petehbonen, kokos, sambal oelek, bouillonpoeder, suiker en zout en peper naar smaak. Voeg de knoflook toe en meng het erdoor. Klop de eieren door het mengsel. Voeg de maïzena toe.
Voeg de garnalen toe en zorg dat ze goed bedekt worden door het kokosmengsel. Verpak de garnalen per twee in een bananenblad. Stoom de pakketjes in ongeveer 20 minuten gaar in een stoompan. Serveer de garnalen met witte rijst en sambal.
Extra benodigd
Stoompan
Opmerking
'Een nieuw gerecht met traditionele smaak voor iedereen die van de geur van petehbonen houdt.' - Agus Hermawan
Het recept 'Oedang kukus pete kelapa (gestoomde garnalen)' wordt je aangeboden door chef Agus Hermawan van Restaurant Blauw. Beeld: HandmadePictures | Shutterstock.com
Chefkoks tips
Reacties op dit recept
- Hubert Spontaan geprobeerd, voor 100% aan het recept gehouden, het resultaat was uitstekend! Ook alom positieve reacties van mijn gasten! Cheers!