Gordon Ramsay: geglaceerde zalm met spinazie-radijssalade
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 4 zalmfilets à 125-150 g
- 100 g jonge spinazie, gewassen en gedroogd
- 8-10 radijsjes, in plakjes
- voor de marinade
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 theelepel dijonmosterd
- ½ theelepel geraspte verse gemberwortel
- voor de dressing
- 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
- 3 eetlepels rijstwijnazijn
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 2-3 eetlepels tahin
Voorbereiden
Verwijder het vel van de zalm. Verwijder graatjes met een keukenpincet. Leg de filets naast elkaar in een ondiepe schaal.
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Giet de marinade over de zalm. Dek af met plasticfolie en laat de vis minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en zet die apart.
Leg de blaadjes spinazie op de borden en leg daarop plakjes radijs.
Neem de visfilets uit de marinade en leg ze op een licht ingevette bakplaat. Bak ze 4-6 minuten in de oven en bedruip ze na 2 minuten: ze zijn dan medium rare. De vis moet iets terugveren als u erop drukt.
Leg op elk bord een zalmfilet en sprenkel de dressing erover.
Extra benodigd
Plasticfolie
Tip
'Wilt u deze salade meenemen als lunchpakket, laat de zalm dan eerst volledig afkoelen en verpak de sla en de dressing elk apart. Voeg alle ingrediënten vlak voor het eten samen.' - Gordon Ramsay
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: geglaceerde zalm met spinazie-radijssalade' is afkomstig uit het kookboek...
Gezond met Ramsay
Gordon Ramsay
Je bent wat je eet. En iedereen wil gezond zijn en er op zijn best uitzien. Gordon Ramsay - superfit, eigenaar van driesterrenrestaurants, marathonloper en energieke... lees verder
© Tirion Uitgevers