Gordon Ramsay: mosselen in aromatische kokosbouillon
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 kg verse mosselen, afgespoeld
- 2 teentjes knoflook, ongepeld, gehalveerd
- paar takjes tijm
- 100 ml droge witte wijn
- 1 blik kokosmelk van 400 ml
- 1 rode chilipeper, schuin in dunne plakjes
- 2 bosuitjes, schuin in dunne plakjes
- 1 stengel citroengras, in de lengte gehalveerd
- korianderblaadjes, ter garnering
Bereiden
Verhit een braadpan met een goed sluitend deksel en schenk de olijfolie erin. Voeg de mosselen toe en vervolgens de knoflook, tijm en wijn. Leg het deksel op de pan en stoom de mosselen 3-4 minuten tot ze open zijn.
Laat de mosselen boven een kom uitlekken om het kookvocht op te vangen. Schenk dat in een schone pan en kook het tot de helft in. Voeg de kokosmelk, chilipeper, bosui, citroengras en peper en zout naar smaak toe. Breng alles tegen de kook en laat het 2 minuten pruttelen.
Gooi ongeopende mosselen en de knoflook weg en schep de mosselen in vier warme kommen. Schep de hete kokosbouillon erover. Haal het citroengras eruit. Strooi voor het serveren wat korianderblaadjes over de mosselen.
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: mosselen in aromatische kokosbouillon' is afkomstig uit het kookboek...
Gordon Ramsay's Fastfood
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay laat in dit boek zien hoe je zelf geweldige gerechten in een hele korte tijd kunt klaarmaken. Het boek is onderverdeeld in 15 korte hoofdstukken met... lees verder
© Tirion Uitgevers. Beeld: Visionsi | Shutterstock.com