Camembert uit de oven met druiven en noten
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote tros blauwe druiven zonder pit
- 5 takjes rozemarijn
- een handvol pistachenoten
- camembert (of brie)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de druiven in kleinere trosjes en leg ze in een ovenschaal.
Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes en strooi ze over de druiven. Leg de noten erbij en kruid stevig met zwarte peper. Giet er een beetje olijfolie over en zet 15 tot 20 minuten in de oven, of langer als het grote druiven zijn.
Maak een paar inkervingen in de camembert en zet de kaas de laatste 10 minuten mee in de oven. Schep met een lepel wat gesmolten kaas uit de camembert en doe er wat druiven en noten bij. Heerlijk!
Opmerking
Druiven en bananen bevatten het meeste suiker van alle fruit, daarom zie ik ze als snoep van de natuur en eet ik ze maar af en toe. Beschouw dit gerecht dus eerder als comfort food, gezien het te veel suiker bevat voor een lowcarbgerecht.
Kookboek
Het recept 'Camembert uit de oven met druiven en noten' is afkomstig uit het kookboek...
Nog eenvoudiger 2
Pascale Naessens
Pascale Naessens wijkt niet af van haar koers. Met dit nieuwe boek presenteert ze meer dan 70 nieuwe gerechten met 4 ingrediënten volgens haar bekende succesmethode, namelijk lekkere en inspirerende lowcarbgerechten
... lees verder © Uitgeverij Lannoo