Pittige zalm met in de oven gegaarde spinazie
bereiden
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel harissa
- olijfolie
- 2 moten zalm
- 1 limoen
- enkele kerstomaatjes
- 300 g verse spinazie, in dunne reepjes
- 1 koffielepel nootmuskaat
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix (of plet in een vijzel) de knoflook, samen met de harissa, peper, zout en olijfolie tot een dikke pasta. Wrijf hier de zalm mee in en leg in een vuurvaste schotel. Halveer de limoen en leg bij de vis. Schik de tomaatjes eromheen. Zet 20 minuten in de oven.
Doe de spinazie in een kom. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Roer goed zodat alle stukjes spinazie onder de olijfolie zitten. Leg de spinazie de laatste 10 minuten bij de vis.
Kookboek
Het recept 'Pittige zalm met in de oven gegaarde spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Puur genieten 2
Pascale Naessens
Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker... Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Haar pure keuken is een begrip
... lees verder © Uitgeverij LannooZalm tips
Reacties op dit recept
- Jenny Wat is harissa....?
- Laurent Wat is harissa ?
- redactie okoko recepten Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat wegheeft van sambal en chilisaus.
- anja ... en waar kan je die kopen(?)
- mare Harissa is verkrijgbaar bij de meeste Turkse en Marokkaanse supermarkts.
- Dea Je kunt harissa ook bij de Jumbo kopen in een potje.
-
Michael
Sorry, ben nieuw hier, wij geven dit recept geen 1 ster maar een 8,5!
Heel lekker, goed van smaak - roger Lekker, gewoon lekker een blijvertje. Had er polenta bij klaar gemaakt maar was voor niets nodig, het is een maaltijd op zichzelf.
- conny Je koopt harissa ook gewoon bij Delhaize of Colruyt. Met kerstomaatjes heerlijk. Ook: met groene asperges in oven als bijgerecht: hemels! (Zie ook het recept van Pascale Naessens.)
- carla Ongelooflijk lekker, en zo gemakkelijk om te maken. Ik heb wel verschillende soorten oliën gebruikt: olijf limoen/olijf chili-knoflook. Maar wat een mooie combinaties; de kerstomaatjes doen ook zo goed hun werk. Hmmmmm.