Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 4 tomaten, in fijne plakjes
- 3 eetlepels mosterd
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 kabeljauwfilets
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg twee hoopjes tomatenschijfjes dakpansgewijs naast elkaar in een ovenschotel en kruid met zwarte peper.
Meng de mosterd met de sojasaus en twee eetlepels olijfolie. Giet een paar lepels van de saus over de tomaten.
Leg de filets op de tomaten en lepel er de rest van de saus over. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.
Porties
Soms reken ik twee hoopjes per persoon, afhankelijk van hoe dik de visfilet en hoe groot de honger van mijn gasten is. Als je een kabeljauwhaasje neemt, wat meestal dikker is, is één portie met tomaatjes per persoon genoeg.
Kookboek
Het recept 'Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Puur genieten 2
Pascale Naessens
Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker... Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Haar pure keuken is een begrip
... lees verder © Uitgeverij LannooKabeljauw tips
Reacties op dit recept
- Rita Lijkt mij erg lekker, ga er het weekend mee aan de slag.
- Harry Zonde van de kabeljauw. Die smaak vind je niet meer terug. Misschien dat het een vrijwel smaakloze tilapia of pangasius goed zal doen. Niet doen met kabeljauw. Wij gebruikten japanse sojasaus en Dijon Traditionel mosterd.
- Ria Wil het toch uitproberen maar vraag mij af welke sojasaus, de zoete of de zoute?
- Dinie Was heerlijk, maar wel met minder mosterd-sojasaus.
- Mieke Ik ben ook de smaak van de kabeljauw kwijt... Heel jammer... Misschien moet ik andere sojasaus en mosterd gebruiken.
- Maria Gebruik 1 lepel zachte mosterd, 2 lepels sojasaus en 3 lepels olijfolie. Dit geeft een zachtere smaak en is heel lekker.
- Jolanda Vandaag dit recept gemaakt en mijn gezin werd er heel blij van. Wel was idd de smaak van mosterd goed aanwezig. Ik heb zoete ketjap gebruikt en dyon mosterd, omdat wij die het lekkerst vinden.
- kiki Kabeljauw met tomaat uit de oven was een topper, ik had er zelfgemaakte rosti koekjes bij gemaakt.
- kevin Inderdaad zonde voor die kabeljauw, en die saus past er niet bij, smaakt teveel naar mosterd.