Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
bereiden
Bevat per portie
600 kcal
Ingrediënten
- 4-6 struikjes witlof
- 50 g boter
- 300 g kabeljauwfilet
- sap van ½ citroen
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel gembersiroop (uit een potje gember)
- 3 eetlepels visbouillon
- 1 eetlepel fijngeknipt bieslook
Bereiden
Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in smalle reepjes.
Smelt de boter op een matig vuur, in een ruime koekenpan. Bak de kabeljauwfilets op een hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Neem de visfilets uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze afgedekt warm.
Voeg het witlof aan de boter in de pan toe en bak het al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. Voeg het citroensap, de crème fraîche, de mosterd, de gembersiroop, de visbouillon, een snufje zout en een snufje peper toe en warm het geheel nog 1 minuut door.
Schep het witlof op twee warme borden, leg de kabeljauw erop en strooi het bieslook erover. Lekker met aardappelpuree.
Het recept 'Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Kabeljauw tips
Reacties op dit recept
-
elly
Echt een heerlijk recept en in 'no time' klaar. Had geen bieslook en heb lente-ui in ringetjes erover gestrooid. Verse krieltjes eerst gekookt in de schil en toen gebakken in olijfolie erbij ipv aardappelpuree.
- Izabela Het witlof gedeelte is echt zuur geworden door het citroensap van halve citroen. En de mosterd was ook overheersend in combinatie met citroensap. Niet lekker dus... volgende keer 1/4 citroen en een halve lepel mosterd...
- rob Top recept! I.p.v. puree, gebakken aardappeltjes. Heerlijk, zo klaar!! Geweldig resultaat!!
- elly Heb dit recept nu al een paar keer gemaakt en het is iedere keer weer verrassend lekker.
- patricia Echt een top recept. makkelijk en heerlijk. ook lekker met rijst.
- anna Heel erg makkelijk en heel lekker; ook voor de kinderen.
- Sabine Ik heb een vraagje over de visbouillon. Moet je dan echt eerst bouillon maken van een visbouillon tablet of kan het ook op een andere manier?
- redactie okoko recepten Goede visbouillon uit een pot volstaat prima in dit recept.
- Marie-Chantal Vraagje: heeft iemand het ook al geprobeerd met gember ipv gembersiroop? Ik heb dat namelijk niet in huis. 't Zal wel niet slecht zijn zeker?? ;)
- Marie-Chantal Ja! gelukt! 't was verschrikkelijk lekker!!! Ook gewoon met gember ipv gembersiroop. Een schitterend idee, en heel vlug klaar.
- Maarten Super lekker! Zeker ook met een appel-witlof-ham salade on the side!
- lucie Heel lekker al veel gemaakt het is door de kinderen ook aanbevolen. Lucie
- Joan Fris (zoet,zuur) gerecht. Lekker, ook als je witlof zo maakt als bijgerecht zonder kabeljauw. Geen 8 maar wel een dikke 7.
- Monique Ook erg lekker met paksoi i.p.v. witlof.
- annelies Wat een fantastisch recept. Als hobbykok zal ik hiermee veel complimenten oogsten en zo simpel. Een dikke 9.
-
Valentijn
A: lekker
B: wel een bord vol beige
C: Bord vol pap: het is al moeilijk om je dunne kabeljouwfilet uit de supermarkt stevig te houden en de saus heeft meer dan 1 minuut nodig om in te dikken en onder tussen verliest de witlof beet, dus tip: witlof in een apart pannetje op het laatst
D: nog steeds A - claire Ik eet deze lof ook vaak met een gebakken karbonaadje, erg lekker! En om geen drap te krijgen laat ik ook de visbouillon achterwege.
- Anneke Wat een mooie combinatie van smaken, en zo makkelijk. Mijn cijfer mag wel een acht zijn.
- Marja Heerlijk en eerlijk recept! Onze gasten wilden direct het recept, een beter compliment kun je niet krijgen.
- Simon Ik snap de smaak combi. Die is wel ok. Heb precies het recept gevolgd, maar (ik zal toch iets hebben fout gedaan) echt vreselijk zuur en bitter geworden. Uiteindelijk met een hoop kunstgrepen (melk, kokos, bruine suiker en maggi en heel veel hulp van mijn keuken prinses ;-)) toch nog eetbaar geworden. Combi met gebakken aardappels ook lekker. Ik geef niet op! Volgende keer langzaam op smaak brengen ipv gewoon volgens recept erin dumpen...
- Leo Heerlijk recept! Al vele malen gemaakt. Ik gebruik geen vloeibare bouillon maar verkruimel een stukje van een visbouillon tablet in de saus. Voor kleur op het bord een nestje groene tagliatelle en wat in olijfolie en witte wijnazijn gemarineerde tomaat erbij.
- Ina Echt een heel lekker recept en eenvoudig te bereiden! De combinatie van de verschillende smaken is uitstekend!
- Jan Heb zelf een siroop gemaakt van gemberpoeder en agavesiroop. Heerlijke saus en totaal niet zuur samen met het citroensap.