Couscous met kip, abrikozen en pistachenoten
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 200 g couscous
- 1 eetlepel olijfolie
- het sap en de geraspte schil van 1 citroen
- 1 theelepel komijn
- 2 eetlepels sumak
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 kleine kant-en-klare gare kip
- 10 zachte gedroogde abrikozen, in plakjes
- 2 eetlepels gehakte pistachenoten (of andere noten)
- 2 eetlepels sesamzaad
- handjevol muntblaadjes, in reepjes
- 3 lente-uitjes, schoongemaakt en fijngesneden
- ¼ komkommer, fijngesneden
- dikke yoghurt (bijv. Griekse), vermengd met wat harissa
- chilipeper of chilivlokken, voor erbij
Bereiden
Schep de couscous in een kom, sprenkel de olijfolie erover en giet er 350 ml kokend water overheen. Laat de couscous ca. 5 minuten weken.
Vermeng het citroenraspsel en -sap met de komijn, sumak, honing en een snufje zeezout om een dressing te maken.
Haal het kippenvlees van het karkas, verwijder het vel en snijd het vlees in stukjes.
Vermeng de couscous met de dressing en alle overige ingrediënten. Geef de op smaak gebrachte Griekse yoghurt erbij.
Tips
Couscous kan worden gecombineerd met nagenoeg alles. De sumak - een citroenachtige specerij uit het Midden-Oosten - geeft dit gerecht een verrukkelijke smaak. Als je deze smaakmaker niet voorhanden hebt, voeg je in plaats daarvan wat extra citroenrasp toe. In de winter kun je in plaats van abrikozen gedroogde granaatappelpitten en dadels gebruiken. Dit gerecht is een maaltijd op zich en dus is het ideaal voor picknicks. Zonder de kip is het een uitstekend bijgerecht dat je kunt serveren met geroosterd vlees of vis.
Kookboek
Het recept 'Couscous met kip, abrikozen en pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...
Koken op wielen
Martin Dorey & Sarah Randell
Wie droomt er niet van eropuit te trekken met zo'n leuk camperbusje en te genieten van de vrijheid en de natuur? In 'Koken op wielen' vind je meer dan 80 recepten die je... lees verder
© Kosmos Uitgevers