Couscous met kip, yoghurt en pinda's
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 500 ml Griekse yoghurt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 grote kip, in 8 stukken (of 4 kippenbouten, bij het gewricht doormidden gesneden)
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- het sap van 1 limoen
- 200 ml vloeibare room
- 3 eetlepels fijngeknipte korianderblaadjes
- 3 eetlepels fijngeknipt bieslook
- 600 g (snelkook) couscous
- 50 g pinda's
Voorbereiden
Schep de yoghurt in een diep bord. Voeg de komijnpoeder, kurkuma en korianderpoeder en peper naar smaak toe en meng alles goed. Wentel de stukken kip door de yoghurtsaus, zodat ze er volledig mee bedekt worden. Zet het bord 3 uur in de koelkast.
Bereiden
Neem de stukken kip uit de marinade en strijk met een mes de marinade van de kip. Bewaar de marinade. Leg de stukken kip op een bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven, 10 cm onder het grillelement, en gril de kip ca. 20 minuten. Draai de stukken halverwege om.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Schenk na 2 minuten de marinade in de braadpan. Voeg het limoensap, de room en de fijngeknipte kruiden toe. Strooi er peper en zout over en verwarm het geheel op laag vuur.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pinda's in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn in de keukenmachine of plet ze met een hamer.
Vorm op een diep bord een rand van de couscous. Leg de stukken kip in het midden, schenk de saus erover en bestrooi ze met de pinda's.
Opmerking
Sauzen op basis van yoghurt gaan soms een beetje schiften. Je hoeft je daarover geen zorgen te maken. Het is de normale reactie van yoghurt als hij verwarmd wordt. Wanneer je de saus vlak voor het opdienen even doorroert, ziet hij er op tafel weer mooi uit.
Kookboek
Het recept 'Couscous met kip, yoghurt en pinda's' is afkomstig uit het kookboek...
Tajines & couscous
Laurence du Tilly
Ontdek hoe lekker tajines van vlees, vis en groenten en couscousgerechtens kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten... lees verder
© Inmerc