Couscous salade met gamba's en rode peper
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- ½ sjalotje, gesnipperd
- 1 rode peper, in ringetjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g gare couscous
- 16 gamba's, gepeld
- 1 eetlepel crème fraîche
- ¼. bosje peterselie, fijngehakt
- 50 g jonge spinazie
Bereiden
Fruit de sjalot en rode peper in 1 eetlepel olijfolie, maar laat ze niet verkleuren. Voeg de couscous toe en schep alles even om. Laat afkoelen.
Rooster de gamba's in een grillpan gaar.
Roer de crème fraîche, peterselie, gamba's en zout en peper door de couscous.
Maak de spinazie aan met de resterende olijfolie en garneer de salade ermee.
Kookboek
Het recept 'Couscous salade met gamba's en rode peper' is afkomstig uit het kookboek...
Salades
diverse auteurs
'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder
© De Lantaarn