Couscous salade met gestoomde makreel
bereiden
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 250 g couscous
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, heel fijngehakt
- 2 eetlepels munt, fijngehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 blikje sardientjes
- 1 gestoomde makreel
- 100 g partyolijven
- 1 potje knoflookmayonaise
- 1 eetlepel sambal badjak
Bereiden
Leg de paprika's op de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 225 °C en rooster ze ca. 20 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Leg de paprika's ca. 10 minuten in een afgedekte kom.
Doe de couscous in een kom en schenk er 400 ml kokend water op. Laat de couscous ca. 5 minuten wellen. Verhit de olijfolie in een wok en verwarm de couscous al omscheppend tot het geheel mooi rul is. Schep van het vuur de rode ui, munt en citroensap erdoor. Breng de couscous op maak met zout en peper. Schep de couscous salade op een platte schaal.
Trek het vel van de paprika's, verwijder de velletjes en snijd de paprika's in repen. Maak de sardientjes en de makreel schoon en leg de stukken vis met de paprika en olijven rond de salade. Roer de mayonaise en sambal tot een pittig sausje en serveer dit bij de couscous salade.
Het recept 'Couscous salade met gestoomde makreel' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Anna Kurzaeva | Shutterstock.com