Couscous salade met witte tonijn en groene kruiden
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- 250 g couscous
- kippenbouillon
- olijfolie
- 1 flinke puntpaprika, in stukjes gesneden
- 3 blikjes witte (Albacore) tonijn in olijfolie (uitlekgewicht 100 g per blikje)
- 1 flinke rode ui, in ringen gesneden
- paar takjes dille
- paar takjes basilicum
- paar takjes platte peterselie
- bieslook, in lange stukjes gesneden
Bereiden
Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik kippenbouillon in plaats van water.
Laat de couscous afkoelen. Werk de couscous los met een vork. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Schep de paprika door de couscous.
Verdeel de couscous over vier bordjes of een flinke schaal. Verdeel de tonijn over de couscous.
Garneer de couscous met de rode ui, blaadjes dille, basilicum, peterselie en stukjes bieslook. Sprenkel wat olijfolie over de salade.
Kookboek
Het recept 'Couscous salade met witte tonijn en groene kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Vis uit blik
Bart van Olphen
Bart van Olphen zet zich al jaren in voor duurzaam gevangen vis. 'Vis uit blik' is zijn nieuwe kookboek, waarin hij je laat zien hoeveel verrassende culinaire... lees verder
© Kosmos Uitgevers