Kikkererwten-tabouleh

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g (1 blik) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 200 g couscous
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 1 onbespoten sinaasappel, schil fijngeraspt en de partjes losgesneden
  • 1 wortel, geraspt of in julienne
  • 1 komkommer, geraspt of in julienne
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 6 radijsjes, dungesneden
  • grote handvol bladpeterselie, grof gehakt
  • grote handvol koriander, grof gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 190 °C.

Dep de uitgelekte kikkererwten goed droog, verspreid ze gelijkmatig over een bakplaat, sprenkel de olie erover en bestrooi ze met de ras el hanout. Meng alles goed door elkaar. Rooster de kikkererwten 10 tot 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Meng intussen de couscous en het bouillonpoeder in een grote hittebestendige kom door elkaar tot alles goed gemengd is. Overgiet de couscous met kokend water, totdat het net bedekt is. Dek de kom vervolgens af met een bord of met vershoudfolie en laat de couscous 5 tot 8 minuten staan, of totdat de couscous alle vocht heeft opgenomen.

Maak nu de tabouleh: roer de couscous los met een vork en roer er de geraspte sinaasappelschil, sinaasappelpartjes, wortel, komkommer, rode ui, radijs en verse kruiden door.

Garneer de salade met de knapperige kikkererwten en serveer.

Opmerking

Ik raad je aan om sowieso een dubbele portie van deze kikkererwten te bereiden, want ze zijn heerlijk bij de borrel en veel gezonder dan chips. Experimenteer naar hartenlust met verschillende specerijen- en kruidencombinaties, of rasp er overgebleven knapperige groenten door. Luchtdicht verpakt blijft de tabouleh tot 1 week goed in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Kikkererwten-tabouleh' is afkomstig uit het kookboek...

Budget Vegan

Saskia Sidey

Met 'Budget Vegan' maak je met makkelijk verkrijgbare ingrediënten en handige tips meer dan 100 verrassende, smaakvolle én betaalbare gerechten. Van eenvoudige, snelle doordeweekse maaltijden tot bijzondere gerechten voor... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tabouleh recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!