Tabouleh van bieten op Turkse wijze
bereiden
Ingrediënten
- 2 rode bieten
- 150 g fijne bulgur
- ½ theelepel balsamicoazijn
- olijfolie
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 3-4 takjes peterselie, fijngehakt
- 2-3 takjes tijm, fijngehakt
- pul biber (chilivlokken, Turkse winkel)
- 1 volle theelepel granaatappelmelasse (Turkse of Marokkaanse winkel)
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Wikkel de bieten in aluminiumfolie en laat ze 1,5 uur in de oven garen (prik er met een mes in om te controleren of ze gaar zijn: ze zijn gaar als ze zacht zijn).
Breng intussen 300 ml water aan de kook in een steelpan. Voeg de bulgur toe, dek af en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur koken. Zet opzij.
Pureer een van de rode bieten. Voeg de balsamicoazijn en een scheutje olijfolie toe. Snijd de andere rode biet in blokjes en meng met de bulgur, de lente-uitjes, de peterselie, de tijm, een flinke snuf chilivlokken, de granaatappelmelasse en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout. Serveer koud.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Granaatappelmelasse
Opgelet, we hebben het niet over granaatappelsiroop die je met water mengt tot een soort limonade, maar over de zurige stroop die in de Turkse of oosterse winkels te koop is. Laat de melasse niet achterwege, hij heeft echt een unieke smaak.
Kookboek
Het recept 'Tabouleh van bieten op Turkse wijze' is afkomstig uit het kookboek...
Recepten uit Istanbul
Pomme Larmoyer
Waan je met 'Recepten uit Istanbul' in de straten van deze eeuwenoude wereldse stad, snuif de geuren op en proef van de rijke keuken, waarin de invloeden... lees verder
© Good Cook