Tabouleh van gekiemde zaden
- 6 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 kleine komkommer
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 20 g gekiemde zaden (bijvoorbeeld van kool)
- 40 g gare biologische couscous
- 4 takjes munt, fijngehakt
- 4 takjes platte peterselie, fijngehakt
- voor de dressing
- het sap van 1 citroen
- 3 eetlepels koolzaadolie
- 2 eetlepels notenolie
Bereiden
Meng in een grote kom het citroensap, de twee soorten olie en 2-3 draaien van de pepermolen.
Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes; snijd alle stelen weg. Rasp de bloemkoolroosjes met een mandoline tot heel kleine stukjes. Was de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in blokjes.
Doe alle ingrediënten bij de dressing: de bloemkool, de blokjes komkommer, de ui, de gekiemde zaden en de couscous. Meng goed en zet ten minste 3 uur in de koelkast. Schep af en toe om. Proef kort voor het serveren en breng zo nodig verder op smaak. Voeg de fijngehakte tuinkruiden pas op het allerlaatste moment toe.
Kookboek
Het recept 'Tabouleh van gekiemde zaden' is afkomstig uit het kookboek...
Rauw
Delphine de Montalier
In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft. Een prachtig en inspirerend boek vol... lees verder
© Uitgeverij Becht