Tabouleh met lamshaas
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g lamshaas, in dunne plakjes
- 8 eetlepels citroensap
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 160 g bulgur
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 8 lente-uitjes, in fijne ringetjes
- 30 g grof gehakte verse bladpeterselie
- 30 g grof gehakt vers muntblad
Voorbereiden
Meng het vlees, 4 eetlepels citroensap, de knoflook en de helft van de olie in een grote kom, dek hem af en zet hem 3 uur of een nachtje in de koelkast.
Bereiden
Schenk koud water over de bulgur in een kommetje, laat de bulgur 15 minuten weken en laat hem uitlekken. Spoel hem af en druk het overtollige vocht eruit.
Verhit de resterende olie in een wok en roerbak het lamsvleesmengsel in porties bruin. Houd het vlees afgedekt warm.
Roerbak de bulgur, tomaatjes en lente-uitjes in een wok, tot de ui lichtbruin is.
Haal de pan van het vuur en schep 4 eetlepels citroensap, peterselie- en muntblad door de tabouleh. Serveer met het lamsvlees.
Kookboek
Het recept 'Tabouleh met lamshaas' is afkomstig uit het kookboek...
Tajines & Couscous
diverse auteurs
Dat de Noord-Afrikaanse keuken kruidig en lekker is, hebben velen al ontdekt, maar dat de exotisch smakende gerechten ook nog gemakkelijk te bereiden zijn... lees verder
© De Lantaarn