Tabouleh met peterselie, munt en geroosterde grapefruit
bereiden
Ingrediënten
- 1 bos platte peterselie, de blaadjes
- 1 bos Zwitserse munt, de blaadjes
- 1 teentje knoflook
- 300 g gekookte bulgur
- 1 citroen, het sap en de rasp
- 50 g feta, verbrokkeld
- 2 rode grapefruits
- olijfolie, naar smaak
- zoutflakes
Bereiden
Snijd de blaadjes peterselie en munt met een scherp mes fijn. Wrijf het teentje knoflook door een kom. Meng hier alle ingrediënten, behalve de grapefruit, in. Voeg olijfolie naar smaak toe. Gebruik geen zout, dit maakt de salade zacht.
Snijd de schil van de grapefruits weg en snijd de vruchtvleesparten eruit. Schroei de parten op een bakplaat rondom met de gasbrander (als je citrusvruchten roostert, maak je de smaak complexer) en bestrooi ze vlak voor het serveren met zoutflakes.
Schep de salade in een kom en leg de parten grapefruit er losjes op.
Extra benodigd
Gasbrander
Alternatieven
'Te gek met sardientjes van de barbecue, geroosterde kip of lamsbout. Serveer het vlees dun gesneden en lauwwarm.' - Peter Lute
Kookboek
Het recept 'Tabouleh met peterselie, munt en geroosterde grapefruit' is afkomstig uit het kookboek...
De kracht van kruiden
Peter Lute
In 'De kracht van kruiden' ontleedt chef-kok Peter Lute smaak en geur aan de hand van zijn favoriete kruiden en specerijen. Aan de hand van 60 recepten... lees verder
© Carrera Uitgevers. Beeld: Remko Kraaijeveld