Tabouleh met radicchio en granaatappel

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g boekweit
  • 1 Libanese (korte) komkommer, in kleine blokjes
  • 2 vleestomaten, bij voorkeur Coeur de Boeuf, in kleine blokjes
  • ½ kropje radicchio, fijngeschaafd
  • pulp van 1 kleine granaatappel
  • fijngeraspte schil en sap van 1-2 onbespoten citroenen
  • 2 handenvol grof gehakte of gescheurde gemengde kruiden, zoals peterselie, munt en dille
  • 80 ml olijfolie
  • 2-3 snufjes sumak (Turkse supermarkt)
  • 1 eetlepel granaatappelsiroop

Bereiden

Doe de boekweit in een grote pan met gezouten kokend water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de boekweit 6 tot 8 minuten zachtjes koken. De boekweit moet beetgaar zijn en dus nog iets stevige korrels hebben. Giet af en laat afkoelen.

Doe de boekweit, komkommer, tomaten, radicchio en granaatappelpulp in een kom. Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap, driekwart van de kruiden en naar smaak zout en peper toe. Meng alles voorzichtig.

Doe de tabouleh in een grote kom en schenk de olijfolie erover. Strooi de sumak en de rest van de kruiden erover en besprenkel het gerecht met de granaatappelsiroop.

Tip

Voeg als je wilt vlak voor het serveren een klodder yoghurt toe.

Kookboek

Het recept 'Tabouleh met radicchio en granaatappel' is afkomstig uit het kookboek...

Cornersmith

Lokale (seizoens)producten, duurzaamheid, conserveren en niets verspillen zijn dé succesfactoren van eetcafé en inmakerij Cornersmith in Marickville... lees verder

© Good Cook

Tabouleh tips