Boerenomelet piperade

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,6
  • Lunchgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 100 g ontbijtspek, in reepjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
  • 8 eieren, losgeklopt
  • 1 stokbrood, in sneetjes

Bereiden

Verhit de olie in een pan en stoof de ui, de paprika, het spek en de knoflook op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten. Roer af en toe, zodat de groenten niet aanbakken.

Voeg de tomaten toe en laat nog 5 minuten meestoven. Voeg de eieren en peper toe en roer alles even om. Laat bakken tot de eieren net gestold zijn.

Verdeel de omelet over de borden en dien op met stokbrood.

Kookboek

Het recept 'Boerenomelet piperade' is afkomstig uit het kookboek...

Budgetkoken

Marleen van Gaver

Met 'Budgetkoken' kun je elke dag voor minder dan 10 euro een smakelijke hoofdmaaltijd voor 4 personen bereiden. De meeste recepten in het boek zitten daar zelfs... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Boerenomelet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!