Boerenomelet piperade
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,6
- Lunchgerecht
- Spaans
- Vlees
Ingrediënten
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 uien, in ringen
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 100 g ontbijtspek, in reepjes
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
- 8 eieren, losgeklopt
- 1 stokbrood, in sneetjes
Bereiden
Verhit de olie in een pan en stoof de ui, de paprika, het spek en de knoflook op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten. Roer af en toe, zodat de groenten niet aanbakken.
Voeg de tomaten toe en laat nog 5 minuten meestoven. Voeg de eieren en peper toe en roer alles even om. Laat bakken tot de eieren net gestold zijn.
Verdeel de omelet over de borden en dien op met stokbrood.
Kookboek
Het recept 'Boerenomelet piperade' is afkomstig uit het kookboek...
Budgetkoken
Marleen van Gaver
Met 'Budgetkoken' kun je elke dag voor minder dan 10 euro een smakelijke hoofdmaaltijd voor 4 personen bereiden. De meeste recepten in het boek zitten daar zelfs... lees verder
© Standaard Uitgeverij