Gevulde boerenomelet
- 1 persoon
- 15 min
- waardering 8
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter of scheutje vloeibare margarine
- 50 g spekreepjes of plakjes bacon
- 1 sjalotje of kleine ui, gesnipperd
- 1 gekookte aardappel, in blokjes
- 30 g champignons, in plakjes (optioneel)
- 50 g gesneden soepgroenten
- paprikapoeder
- ½ theelepel Italiaanse kruiden
- 3 eieren
- 2 eetlepels melk
Bereiden
Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin spek of bacon goudbruin. Voeg ui, aardappelblokjes en champignons toe en bak ze mee. Roer niet te vaak, gun ze de tijd om aan te bakken. Schep fijngesneden groente erdoor en laat deze zacht worden. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm in een schaaltje.
Klop de eieren los met melk. Voeg peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Bak de omelet in de koekenpan op rustig vuur aan één kant. Als de bovenkant bijna droog is, bedek je de ene helft met het groentemengsel en klap je de andere helft er overheen. Laat nog even goed doorwarmen.
Eet er een dikke snee boerenbrood met boter bij.
Variatietip: oosterse omelet
Klop wat fijngesneden rode peper of een likje sambal door het ei. Bak een mooie omelet en vouw hierin geroerbakte Oosterse groenten met garnalen of hamreepjes en ketjap. Lekker met pindasaus!
Variatietip: kaasomelet
Bak een omelet aan één kant. Bestrooi de helft rijkelijk met geraspte kaas. Bestrooi met gehakte verse bieslook. Klap de andere helft erover en laat de omelet even met een deksel erop goed doorwarmen tot de kaas is gesmolten.
Kookboek
Het recept 'Gevulde boerenomelet' is afkomstig uit het kookboek...
De kliekjes studentenpocket
Puck Kerkhoven
Geen idee wat je moet met je oude brood, dat restje pastasaus, die halve prei, eieren die over de datum gaan? Zoek het op in deze handige pocket, bomvol... lees verder
© De Boekenmakers