Stevige boerenomelet met tuinkruiden
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 vastkokende aardappelen, in blokjes
- 100 g gerookte spekblokjes
- 100 g champignons, in plakjes
- 100 g doperwten (diepvries)
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
- 6 eieren
- 100 ml melk
Bereiden
Kook de aardappelblokjes 10 minuten in ruim water met wat zout.
Bak het spek uit in een grote koekenpan en schep het op een bord. Bak de aardappelblokjes 5 minuten in het bakvet. Bak de champignons, spekjes, erwtjes en kruiden even mee.
Klop in een kom de eieren los met de melk en voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk het eimengsel bij de aardappel en groenten. Bak het op laag vuur tot een dikke omelet. Licht met een vork af en toe de zijkanten van de omelet op, zodat het nog niet gestolde ei naar de bodem vloeit en ook stolt.
Snijd de omelet in 4 punten en verdeel die over de borden. Lekker met dikke sneden boerenbrood en tomatensaus.
Kookboek
Het recept 'Stevige boerenomelet met tuinkruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Holland
diverse auteurs
De lekkerste traditionele gerechten: beroemde borrelhapjes, onvervalste Hollandse taarten, eerlijke stoofschotels, smeuïge stamppotten en toetjes die 'vroeger' al... lees verder
© Inmerc