Frittata met ham en artisjokharten

4 personen
bereiden

waardering 8obv 12 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 ml koffieroom
  • 100 g gorgonzola
  • 5 eieren
  • 100 g ham, in reepjes
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 4 artisjokharten (blik), in stukjes
  • 3 eetlepels fijngehakte basilicum of peterselie
  • 25 g boter

Bereiden

Verwarm de koffieroom en smelt hierin de gorgonzola. Klop de eieren los met dit mengsel en roer er de ham, bosuitjes, artisjokharten, basilicum of peterselie en zout en peper naar smaak door.

Smelt de boter in een koekenpan en bak het ei mengsel op matig hoog vuur tot een stevige omelet. Laat de frittata afkoelen en snijd hem in 4 punten.

Het recept 'Frittata met ham en artisjokharten' wordt je aangeboden door . Beeld: Sokorevaphoto | Shutterstock.com

Frittata tips

Reacties op dit recept

  • Janot Dit is een behoorlijk luxe frittata. Ik had geen blikje artisjokharten in huis, maar ook zonder was dit een erg lekkere frittata.