Frittata met ham en artisjokharten
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 100 ml koffieroom
- 100 g gorgonzola
- 5 eieren
- 100 g ham, in reepjes
- 3 bosuitjes, fijngesneden
- 4 artisjokharten (blik), in stukjes
- 3 eetlepels fijngehakte basilicum of peterselie
- 25 g boter
Bereiden
Verwarm de koffieroom en smelt hierin de gorgonzola. Klop de eieren los met dit mengsel en roer er de ham, bosuitjes, artisjokharten, basilicum of peterselie en zout en peper naar smaak door.
Smelt de boter in een koekenpan en bak het ei mengsel op matig hoog vuur tot een stevige omelet. Laat de frittata afkoelen en snijd hem in 4 punten.
Het recept 'Frittata met ham en artisjokharten' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sokorevaphoto | Shutterstock.com
Frittata tips
Reacties op dit recept
- Janot Dit is een behoorlijk luxe frittata. Ik had geen blikje artisjokharten in huis, maar ook zonder was dit een erg lekkere frittata.