Spiegelei met een Turkse twist

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 sjalotten
  • 2 eieren
  • handvol munt
  • handvol lente-ui

Bereiden

Pers de knoflook fijn. Meng de geperste knoflook met de Griekse yoghurt, het sap van een citroen en kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Zet even opzij.

Meng de olijfolie met de chilivlokken, komijn en kurkuma.

Pel en snipper de sjalot fijn. Verhit 4 eetlepels van het kruidige oliemengsel in een pan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Fruit de sjalot gedurende 1 à 2 minuten aan in de olie. Zet even opzij.

Verhit opnieuw 4 eetlepels van het kruidige oliemengsel in de pan. Breek de eieren voorzichtig open boven de pan. Bak je eitjes even kort op een hoog vuur, en zet het vervolgens wat zachter zodat de eieren rustig kunnen verder garen.

Verdeel de knoflookyoghurt over twee borden. Dresseer telkens een spiegelei op de yoghurt en werk af met de gebakken sjalot en de kruidige olie uit de pan.

Garneer met fijngesneden munt en lente-ui. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout naar smaak. Serveer met een stukje brood.

Kookboek

Het recept 'Spiegelei met een Turkse twist' is afkomstig uit het kookboek...

Helen kookt elke dag

Helen Verhelst

In dit boek deelt Helen Verhelst meer 60 van haar heerlijkste recepten. Geen moeilijke, ingewikkelde gerechten met honderd ingrediënten, maar recepten die snel te bereiden zijn. Noem het 'koken zonder al te veel gedoe'... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer ei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!