Dunne omeletrolletjes met appel en hüttenkäse
- 1 persoon
- 10 min
- waardering 7,8
- Ontbijt
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de omelet
- 1 ei
- 1 eetlepel amandelmelk, of melk naar keus
- 1 theelepel ghee, kokosolie of olijfolie om in te bakken
- voor de vulling
- ½ rode appel, klokhuis eruit en grof geraspt
- 3 eetlepels hüttenkäse
- snufje kaneel
- 1 eetlepel pompoenpitten
- paar takjes tijm, alleen de blaadjes, als je wilt
Bereiden
Klop het ei kort los in een kom of glas met een scheutje melk en een snuf zout. Verhit de ghee of olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk het ei erin en bak 1 minuut aan de eerste kant en dan 30-45 seconden aan de andere. Keer voorzichtig om met een spatel.
Schep de ingrediënten voor de vulling in een kom door elkaar. Leg de omelet op een bord, schep de vulling in het midden en rol op. Snijd doormidden en dien op. Als je de omelet in vetvrij papier verpakt, is dit ook een goed ontbijt voor onderweg.
Kookboek
Het recept 'Dunne omeletrolletjes met appel en hüttenkäse' is afkomstig uit het kookboek...
The Green Kitchen
David Frenkiel & Luise Vindahl
'The Green Kitchen' is een sfeervol boek met meer dan 100 supergezonde, overheerlijke recepten voor iedere dag. Met gerechten uit de hele wereld, tips voor een... lees verder
© Uitgeverij Becht