Japanse gevulde omelet (omuraisu)

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 klontje boter
  • ½ ui, grof gesnipperd
  • 100 g kippendijfilets, in blokjes van 2 cm
  • 4 champignons, in plakjes van 5 mm dik
  • 4 kommetjes gekookte rijst (ca. 800 g)
  • 4 eetlepels ketchup, plus extra ter garnering
  • voor de omelet
  • 8 eieren
  • boter

Bereiden

Verhit de plantaardige olie en boter in een koekenpan op matig vuur. Fruit de ui en kip tot ze gaar zijn. Voeg op het laatst de champignons toe en doe ook de rijst erbij. Bak de rijst, als de korrels aan elkaar zijn geplakt, tot ze los en warm zijn. Voeg de ketchup toe en bedek alle rijstkorrels ermee. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de inhoud van de pan in een kom en zet hem opzij.

Maak 4 afzonderlijke omeletten. Breek 2 eieren per omelet en voeg 1 snufje zout toe. Verhit een koekenpan op matig vuur en voeg 1 klontje boter toe. Schenk de losgeklopte eieren erbij. Verspreid ze snel over de bodem van de pan om een dunne en platte omelet te maken. Zet het vuur laag, schep ¼ van de rijst met ketchup in het midden en vouw hem op. Herhaal deze stappen voor de overige omeletten. Leg de opgerolde omeletten op een bord, schep er nog wat ketchup op en serveer.

Kookboek

Het recept 'Japanse gevulde omelet (omuraisu)' is afkomstig uit het kookboek...

Recepten uit Tokyo

Maori Murota

Tokyo, de mystieke Japanse hoofdstad, kent een schat aan fantastische eettentjes, sushibars en streetfood. De in Japan geboren en getogen Maori Murota... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Omelet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!