Kruidenomeletje gevuld met mosselragout

2 personen
bereiden

waardering 7,4obv 9 waarderingen

Bevat per portie

345 kcal
14 g eiwit
30 g vet
4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 75 ml koffieroom
  • 75 g verse roomkaas met zalm
  • 1 eetlepel droge witte vermout
  • 50 g gekookte mosselen
  • 2 eieren
  • ½ eetlepel dille, fijngehakt
  • ½ eetlepel peterselie, fijngeknipt
  • ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 20 g boter
  • 1 kleine tomaat, ontveld en ontpit, in kleine stukjes

Bereiden

Verwarm in een kleine pan de koffieroom met de verse roomkaas en laat de kaas al roerende smelten. Voeg de vermout en de mosselen toe en verwarm de ragout zachtjes ca. 5 minuten.

Klop de eieren los met 2 eetlepels water, zout, peper en de kruiden. Verhit de helft van de boter in een kleine koekpan en bak van de helft van het eimengsel een dunne omelet. Houd die onder aluminiumfolie warm. Bak op dezelfde manier nog een omelet.

Schep de tomaat door de ragout en verwarm deze nog heel even. Vouw de omeletjes in vieren en leg ze op twee bordjes. Schep de ragout ertussen.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Het recept 'Kruidenomeletje gevuld met mosselragout' wordt je aangeboden door . Beeld: Valentyn Volkov | Shutterstock.com

Omelet tips