Omelet met gebakken paddenstoelen
bereiden
Bevat per portie
325 kcal
20 g eiwit
25 g vet
5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 eetlepel peterselie
- 4 eieren
- 3 eetlepels melk
- 50 g geraspte kaas
Bereiden
Verhit 1 eetlepel boter in een kleine koekenpan en fruit de ui even aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur bruin. Laat het vocht verdampen. Schep de tijm en peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Klop in een kom de eieren los met de melk, de kaas, zout en peper. Doe de paddenstoelen over in een kom en houd ze warm onder aluminiumfolie. Verhit de andere lepel boter in de pan en schenk het eimengsel erin. Laat het op half hoog vuur stollen tot de bovenkant stevig is maar wel glanst; schuif in het begin voortdurend het ei met een spatel van de rand naar het midden.
Schep de paddenstoelen erop en klap de omelet dubbel. Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het recept 'Omelet met gebakken paddenstoelen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Vankad | Shutterstock.com