Omelet met oesterzwammen, ui en venkel
bereiden
Ingrediënten
- 4-5 eieren
- 250 g oesterzwammen
- olijfolie
- 1 ui, in halve ringen
- klontje boter
- 1 venkel, in ringen
- sap van 1 limoen
- notenolie, naar smaak
- stukje Parmezaanse kaas, geraspt
- een paar courgettebloemen (desgewenst)
Bereiden
Klop de eieren in een grote kom.
Bak de oesterzwammen in een scheutje olijfolie kort op. Haal ze uit de pan en bak de ui in dezelfde pan glazig in een scheutje olijfolie. Haal ook de uien uit de pan.
Smelt een klontje boter in een andere koekenpan. Schenk de helft van het eimengsel in de pan en laat het stollen. Doe dit ook met de andere helft van het eimengsel in de overgebleven pan. Voeg dan de gebakken ui toe.
Licht met de spatel de helft van de omeletten op en vouw die helft dubbel. Doe dit nog een keer aan de andere kant.
De oesterzwam leg je vervolgens als 'dakpannetjes' over de omelet heen. Snijd grote oesterzwammen eventueel in delen. Voeg naar smaak kruiden en zout en peper toe en maak eventueel af met een courgettebloem zodat het geheel een kleurrijke uitstraling krijgt.
Bak de venkel enkele minuten in wat olijfolie. Maak daarna aan met het limoensap en de notenolie naar smaak.
Verdeel de venkel over een bord, schep de omelet erop en garneer met Parmezaanse kaas.
Tip
Om mooie flinterdunne schijfjes of reepjes van groente te krijgen, in dit geval ui, kun je een mandoline gebruiken. Let goed op je vingers, want het mes is vlijmscherp.
Kookboek
Het recept 'Omelet met oesterzwammen, ui en venkel' is afkomstig uit het kookboek...
Het BinnensteBuiten kookboek
Ramon Brugman & Alain Caron
Net als in het populaire tv-programma 'BinnensteBuiten' bundelen chef-koks Alain Caron, Sharon de Miranda en Ramon Brugman hun krachten en schotelen de... lees verder
© Carrera Uitgevers