Omelet-wrap met zalm, avocado en feta
- 2 personen
- 15 min
- waardering 8,5
- Lunchgerecht
- Overige keukens
- Vis
bevat per portie
- 430 kcal
- 27 g eiwit
- 34 g vet
- 2 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 eetlepel olie
- ½ avocado
- 6 blokjes feta (klein stukje)
- 100 g gerookte zalm
- handje rucola of verse spinazie
Bereiden
Klop de eieren los in een kom. Verhit wat olie in een koekenpan en bak op een laag vuur twee dunne omeletten van de losgeklopte eieren. Laat ze even afkoelen.
Verwijder de schil en pit van de avocado en prak hem fijn. Snijd (of prak) de feta eventueel in kleine stukjes. Besmeer de omeletten met de avocado en beleg met de zalm en feta. Bestrooi met wat peper en een handje rucola of spinazie. Rol op en snijd in stukken.
Variatietip
Ook lekker met geitenkaas, kort aangebakken spinazie en pijnboompitten.
Kookboek
Het recept 'Omelet-wrap met zalm, avocado en feta' is afkomstig uit het kookboek...
Doe effe gezond
Marjolein van Dop & Monique Ammerlaan
Diëtisten Marjolein en Monique helpen je ondanks de drukte goed voor jezelf te blijven zorgen. Ze leren je herkennen wat je valkuilen in je eetpatroon zijn, geven je slimme en praktische tips. Met snelle en makkelijke recepten voor het hele gezin... lees verder
© Lev. / A.W. Bruna Uitgevers. Beeld: Simone van den Berg