Omeletbuideltjes met ham en mierikswortel

2 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Bevat per portie

200 kcal
12 g eiwit
15 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel yogonaise
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • 10 sprietjes bieslook
  • 50 g achterham, in piepkleine blokjes
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 25 g fijne veldsla

Bereiden

Roer een sausje van de yogonaise, de zure room, de mierikswortel en zout en peper. Knip het bieslook erboven fijn, maar houd 2 sprietjes achter voor het vaststrikken van de buideltjes. Schep de ham door het sausje.

Klop de eieren los met de melk, zout en peper en het kerriepoeder. Verhit ½ eetlepel boter in een klein koekenpannetje en bak van de helft van het eimengsel een dunne omelet. Bak zo nog een omelet.

Schep de hamsalade op de omeletten, vouw de omeletten tot een buideltje en bind ze vast met een sprietje bieslook. Verdeel de veldsla rond de omeletbuideltjes.

Het recept 'Omeletbuideltjes met ham en mierikswortel' wordt je aangeboden door . Beeld: tomasworks | Shutterstock.com

Omelet tips