Tofu-omelet met pindasaus
bereiden
Ingrediënten
- 100 g taugé
- olie, om in te bakken
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 150 g geroosterde vliespinda's
- 1 eetlepel petis udang, opgelost in 250 ml heet water
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ theelepel palmsuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 6 eieren
- 800 g tofu, in blokjes van 1 x 1 cm
- 5 takjes bladpeterselie, grof gesneden
- gebakken uitjes, ter garnering
Bereiden
Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer er de taugé 30 seconden in. Spoel na met koud stromend water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Verhit wat olie in een wok op middelhoog vuur en fruit er de knoflook in. Maal in de vijzel de knoflook met de vliespinda's fijn. Roer de petis udang, ketjap manis, palmsuiker en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Breng de saus in een steelpannetje tot net tegen de kook aan en zet dan het vuur uit.
Verhit wat olie in 2 koekenpannen op middelhoog vuur. Klop de eieren met 1 eetlepel water en wat zout en peper los en roer de tofu erdoor. Bak er 2 omeletten van. Ze zijn klaar wanneer het ei aan de bovenkant volledig gestold is.
Laat de omeletten op de borden glijden en verdeel er de taugé over. Lepel er wat van de saus over en garneer met de peterselie en de gebakken uitjes. Serveer met de overige saus.
Extra benodigd
Vijzel
Kookboek
Het recept 'Tofu-omelet met pindasaus' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Indonesische keuken
Maureen Tan
Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in 'De bijbel van de Indonesische keuken' neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins